3 November

Såååå Koh Samed sög.
Vi fick för det första betala 200 baht var för att åka in i deras "park" dit du faktiskt måste åka om du ska kuna ta dej till havet.
Folket var OTROLIGT otrevliga och det var dyrt som fasen. Ingen bra ö alls.
Tack vår dåliga planering att vi inte kunde stanna mer än 2 nätter..

Väl tillbaka till Bangkoks stress hade vi ju tagit oss för en hel dags tur med floting market och Tiger Tempel vilket jag till vis del vill avråda alla människor på denna jord till att göra.
Det kostar för det första en hel del att ta en sån här heldags tur(eller mongo tur som jag tycker är ett mycket mer passande namn på hela grejen)'

När du blir upp plockad i minibussen får du en färgad liten klisterlapp som du sätter på tröjan så att alla kan hållas saman efter det åkte vi till floting market.
Du tar en stor båt till själva marknaden sen visade det sig visst att själva båten på båt marknaden ingick inte utan den får du betala själv, den stora båten därimot ingick men den åker inte in på marknaden..
Så om du vill sitta i den stora båten och kolla på den smutsiga vattnet så får du göra det helt gratis.

Det var såååååå otroligt mycket folk (det vill säga turister) på den förgrömade marknaden att dom 45 minuterna vi hade på oss att åka runt i den gamla båten gick mest ut på att sitta fast i kö.

Efter denna otroliga båt tur fick vi vänta medans ett par tjejer skulle rida elefant för det ingick i deras tur men inte i våran så varsegod att vänta.


Efter det fick vi helt oväntat gå på museum som vi inte hade fått reda på att vi skulle till.
På detta museumet sålde dom allt dom hade så om ett par åt lär det inte längre finns något OTROLIGT lamt museum kvar att slösa sina klart mer användbara timmar på.


Sen var det dags för det efterlängtade tiger templet som vi gått och suktat efter enda sedan nova kom..
Det börjar med att vi fick skriva på ett papper där vi singnerade för att om någon olycka skulle inträffa så skullle inte resebolaget hållas skyldig.. ( HÄÄÄÄÄÄÄRLIGT)

Väl inne (där när jag nu tänker efter inte ens fanns något tempel) fick alla turister ställa sig i kö för att en och en få hålla en Thailändare i handen (därav ordet mongo tur) och gå in till tigrarna (som var fast spännda i marken) sätta oss på huk bakom dom och klappa dom medans en annan thailändare tog kort på mig med min kamera..

Men om du ville så kunde du få ta ett special kort med ett tiger huvud i dit knä detta skulle endast kosta dej 1000baht.

Efter våran 3 min tur med tigrarna så gick vi vidare i parken och kollade in alla andra djur som fanns där.
Vi hittade tillexempel en ren som var otroligt tam. Det var för mig lite av höjdpunkten på trippen.
Den var as coooooool;)

Vi såg grisar stora som hus, en massa mer renar som inte var lika tama, vilda hästar, kossor, på fåglar med mera med mera.


En liten stund senare släppte dom in två baby tigrar som alla fick ta kort med och klappa på, det var också en höjdpunkt.
Sen var vi tvugna att skynda tillbaka till bussen för att åka tillbaka till Bangkok..
SÅÅÅ inte värt.


Någonting som var värt dock var ansiktsbehandlingen som jag och dragan gjorde innan vi tog bussen till Chiang Mai, för 200 Baht fick vi en timme med lyx av olika krämer och ansikts massage.. Waaahhhwaahhhwiiiwaaa!!!.

Ett par kalla 12 timmar på en buss och vips så var vi i Chiang Mai. Det är underbart här upp. Dagarna känns som svenska sommardagar och folk är sååå tevliga.. Det är billigare här och vi trvis som bara den..
Om några dagar tar vi en utflykt till Pai som ligger ca 3 timmar härifrån och sen åker vi till vårt 5 land som blir Laos..

Har inte lagt in några bilder ännu kommer förhoppningsvis imån..


BOMSCHAKALAk..




Kommentarer
Postat av: Jeanette

Hej på er, jag har hört talas om båtmarknaden o det verkar ji bara vara skit, konstigt så över reklamerat det är.

Så fina Tigrar stackars dom o leva så.

Blir så nyfiken på Laos det ska vara helt underbart där, väntar med spänning på uppföljningen.

Ska ringa Gunilla o berätta att du skrivet igen hon blir så glad då.

Hon saknar dej så mycket efter hon kom hem.

Kramar Jeanette.

2010-11-05 @ 12:44:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0